Lehmän vuosi näyttelijät ovat suomalaisille tuttuja kasvoja

post thumb
Muusikot
kirjoittanut Andre/ 18 Jun 2022

Lehmän vuosi näyttelijät ovat suomalaisille tuttuja kasvoja

Lehmän vuosi on suomalainen 2008-2010 vuosina televisiossa esitetty draamasarja. Lehmän vuosi näyttelijät ovat monille suomalaisille tuttuja kasvoja. Esimerkiksi päähenkilöä Hannaa näyttelevä Sari Havas on tuttu muun muassa sarjoista Taivaan tulet, Taivas sinivalkoinen sekä Puhtaat valkeat lakanat sekä elokuvista Vares – Pimeyden tango ja Valkoinen kaupunki. Myös muita sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvia on nähty suomalaisille tunnetuiksi tulleissa sarjoissa ja elokuvissa.

LEHMÄN VUOSI NÄYTTELIJÄT TELEVISIOSSA

Lehmän vuosi sarjan lisäksi näyttelijä Maria Aro on pitkän teatteriuransa lisäksi näytellyt mm. televisiosarjoissa Häräntappoase, Reinikainen ja Kyllä isä osaa. Helena Rängman on sarjan jälkeen näytellyt mm. Kimmo-sarjassa sekä Uusi päivä-sarjassa, josta voi tunnistaa myös Lehmän vuosi-sarjan näyttelijän Aimo Räsäsen. Lehmän vuodessa viimeisen roolinsa näytellyt, jo edesmennyt Esko Hukkanen on myös monelle suomalaiselle teatterikävijälle tuttu, minkä lisäksi hänet tunnetaan elokuvasta Painija sekä sarjoista Team Ahma ja Velipuolikuu.

Tuttujen näyttelijöiden lisäksi Lehmän vuosi on tuttu maisemiltaan, nimittäin Pintaa syvemmältä -elokuvan tavoin se sijoittuu suoraan suomalaiseen maaseutumaisemaan. Lehmän vuoden maisemat sijoittuvat pääasiassa Tampereen ympäristöön, kuten Hämeenkyröön ja Sastamalaan, joiden pienemmissä kylissä sarjan kohtauksia kuvattiin. Esitysaikanaan sarjan jaksot nousivat katsotuimpiin, ja parhaimmillaan jaksokohtaisia katsojia olikin yli 750 000.

YHDISTELMÄ TUTUISTA MAISEMISTA JA KASVOISTA

Lehmän vuosi alkaa siitä, kun päähenkilö, eläinlääkäri Hanna muuttaa takaisin kotipaikkakunnalleen, jonka kyläläisten elämää sarjassa seurataan. Monille suomalaisille tuttujen maisemien ja sarjan jälkeen monista muista yhteyksistä tutuiksi tulleiden näyttelijöiden yhdistelmänä sarja on mielenkiintoinen kulttuuriteos, ja siksi myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen, mikäli et sarjaa ole jo alkuperäisenä esitysaikanaan tiiviisti seurannut.