Makea elokuva arvostelu

post thumb
Muusikot
kirjoittanut Andre/ 25 Aug 2022

Makea elokuva arvostelu

Oletko sinäkin elokuvafriikki ja mielelläsi katsot kaikki uudet sekä mielenkiintoiset elokuvat? Kerrotko siitä myös kavereille? Elokuva arvostelu on todella mielenkiintoista ja leffan katsomisen aikana on lupa napostella ja juoda jotakin, mikä ei tietenkään tee hyvää hampaille. Karkit ovat makean elokuva arvostelun tärkein apuväline ja tietysti energiajuomat, jos katsominen vähän venähtää yömyöhälle. Mitä tästä hampaat tykkäävät? Epäilisin, että ne nauttivat elokuvasta kuten sinäkin, mutta melkoinen hyökkäys tulee karkeista sekä juomasta.

MIKSI ELOKUVA ARVOSTELU VAATII HERKKUJA?

Elokuvissa käyminen on jonkin verran vähentynyt, mutta kun leffaan mennään, niin aina pitää olla jotakin mukavaa syötävää ja juotavaa. Herkkujen sisältö tietenkin on kiinni siitä, mitä leffateatteriin saa viedä tai siitä, pitääkö ne ostaa huippuhintaan vasta teatterin aulasta. Se on kuitenkin itsestään selvää, että jotain on syötävä, karkkia tai pientä suolaista.

Tarkkaa tutkimusta en tietenkään ole tehnyt, mutta herkut nostavat fiiliksen aivan uudelle tasolle. Voisin jopa sanoa, että uudelle levelille. Nykyään, kun tulee katsottua enemmän elokuvia suoratoistopalveluista, on fiilis edelleen sama ja jotakin herkkua on saatava samalla. Elokuvateattereiden suuret väkimäärät ovat pienentyneet omaan kaveripiiriin ja leffan katsominen pienessä porukassa on kieltämättä huomattavasti hauskempaa.

Myös elokuva arvostelu syntyy kuin vaivihkaa, kun siitä juttelee kavereiden kanssa ja jokainen kertoo oman mielipiteensä, kysyttiin sitä tai ei. Mitään virallisia nämä elokuva-arvostelut eivät ole, mutta se kuitenkin kertoo omasta mielipiteestä. Oletko sinä sellainen leffan katsoja, joka lukee ensin kriitikoiden murska-arvostelut ja sen jälkeen katsoo elokuvan?

MITÄ ELOKUVA ARVOSTELU OIKEASTAAN ON?

Sehän on kaiketi kriitikon itsensä näkemys, joten hän katsoo elokuvan omin silmin, mutta taustalla voi olla paljon muutakin. Jos hän ei pidä jostakin näyttelijästä tai ohjaajasta, saattaa leffa saada huonot arvostelut. Arvostelu on vain mielipide ja siksi silloin, kun itse katsoo elokuvaa, on pakko nollata aivot ja vastaanottaa elokuva täysin ilman odotuksia.

Oikeastaan se, mitä itse elokuvassa katson juonen ja kaiken muun lisäksi, on se, onko tekijöillä ollut aidosti hauskaa sitä tehdessä. Se tuo hyvän fiiliksen katsomiseen ja myös sen huomaa herkästi, jossa pääosien esittäjät eivät jostain syystä pidä toisistaan. Tällaisiakin leffoja putkahtelee toisinaan. Mutta totuushan on se, että aina ei kahden henkilön välinen kemia vain toimi.

Leffa voi myös jäädä polkemaan paikoilleen, jolloin käsikirjoitusta ei ole kukaan lukenut kriittisellä silmällä ja se yleensä nähdään lopputuloksessa. Vauhdikkaasti alkanut elokuva voi puolivälissä jäädä polkemaan paikoilleen ja usein käy niin, että loppuhuipennus ei enää pysty nostamaan elokuvan tasoa, mitä se voisi olla ilman puolen välin ongelmia. Silloin tulee mieleen, että olisiko elokuvan pitänyt olla 10-15 minuuttia lyhyempi.

Oletko huomannut saman? Rakastan sellaisia elokuvia, vaikka ne olisivat juoneltaan täyttä hömppää, jos ne etenevät täysillä. Silloin unohtuu herkuilla mässäily ja juomingit, kun leffa riepottelee juonta eteenpäin vauhdikkaasti hyvällä sykkeellä. Minun on tosin paljastettava sinulle, että en ole mikään ammattikriitikko vaan ihan tavallinen leffoista nauttiva maatiainen. Tiedän kuitenkin, millaisista elokuvista pidän ja mitä haluan katsoa sekä katson elokuvan mieluiten niin, etten ole lukenut yhtään arvostelua.

HAMPAAT KOETUKSELLA

Herkuttelu leffan edetessä todellakin laittaa hampaat koetukselle ja vähitellen niihin voi tulla sellaisia vaurioita, että on pakko asialle tehdä jotakin. Mikä pahinta, jokainen meistä tietää, miten ikävää on mennä hammaslääkärille, joka aivan liian usein on kovakourainen tai syyllistää tehtyjen makeiden ratkaisujen takia. Milloin on jäänyt hampaanvälit puhdistamatta, käytetty hammasharja on vääränlainen tai tahna ei ole sitä, mitä hän suosittelee.

Tässä vaiheessa herää jonkinlainen inho, ei elokuvia kohtaan eikä niitä karkkejakaan vaan sitä kohtaan, että olisiko jossakin täysin toisenlainen vaihtoehto hammaslääkärille. Ajatus kaihersi mieltäni niin paljon, että oli pakko selvittää, että onko aina käytävä hammaslääkärissä Suomessa. Totuus selvisi, että ei todellakaan, koska vaihtoehtoja on saatavilla.

Aikani pengoin nettiä ja huomasin, että tarjolla on hyviä vaihtoehtoja ja hampaat saa korjattua, puhdistettua, laminoitua tai hankittua hammasproteesin, jos todella huonosti elokuvien katsomisen aikana on hammaskalustolle käynyt. Silmiini osui mahdollisuus käydä hammashoidossa Turkissa ja heti ajatus lennähti niinkin pitkälle, että siihenhän voi liittää samalla loman. Tuskin ne hoidot niin pahalta suussa tuntuisivat ettei voisi elämästä edes vähän nauttia.

UVielä suurempi ihmettely nousi siitä, kun huomasin, että esimerkiksi hammasproteesi hinta on huomattavasti halvempi kuin Suomessa. Sama pätee kaikkiin muihinkin hoitoihin. Entä, jos käykin korjauttamassa hampaansa Turkissa ja testaisi samalla, onko siellä hammaslääkärit huomattavasti inhimillisempiä ja toisaalta, miten siellä pärjää suomen kielellä.

ELOKUVA ARVOSTELU UUSILLA HAMPAILLA

Idea oli niin hyvä, että ajattelin oitis, että hampaat kestävät sen jälkeen monta uutta ja hyvää elokuvaa. Elokuva arvostelu onnistuu paljon paremmin, kun uudet hampaat ovat kunnossa ja kenties hymykin paljon leveämpi hampaiden valkaisun johdosta. Mielenkiintoni kohdistui myös hammasproteeseihin, koska elävästi muistan mummovainaan purukaluston lonksumisen eikä hän voinut mitään kovaa syödä lainkaan.

Pienen tutkimisen jälkeen huomasin, että valkoisemman hymyn voi hankkia Hollywood tyyliin ilman, että pulittaa siihen rahaa kotimaassa uskomattomia summia. Rahaa jäisi tällöin myös lomailuun, uusien elokuvien katsomiseen sekä niihin leffan seurana syötäviin karkkeihin ja energiajuomiin. Hinnoissa on niin huimat erot, että ehdottomasti seuraava hammaslääkärini on Turkissa.

Jäin vielä miettimään mummon hammasproteesia ja totesin, että aika on mennyt huomattavasti eteenpäin, koska kokoproteesi voidaan kiinnittää implantteihin. Tällöin proteesi pysyy paikoillaan eikä samaa lonksumista enää tapahdu, mitä mummoparalla aikanaan oli. Lisäksi proteesin voi irrottaa kätevästi implanteista ja niiden puhdistaminen onnistuu ilman mitään ongelmia.

Taisin eksyä asiasta eli elokuva arvostelu meni suoraan hampaisiin, mutta jos sinua aihe yhtään kiinnosti, niin sait varmasti mielenkiintoista lisätietoa sekä samalla tavalla voit harkita matkaa Turkkiin hammashoitoihin kuin minäkin. Se on säästöä ja samalla pääset tutustumaan uuteen kulttuuriin ja ehkä siellä voi käydä myös leffassa.