Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love -levyarvostelu

post thumb
Muusikot
kirjoittanut Andre/ 20 Apr 2022

Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love -levyarvostelu

Jo vuonna 1983 perustettu yhdysvaltalainen rockyhtye Red Hot Chili Peppers on tunnettu ja palkintoja kahminut yhtye. Se julkaisi 1. huhtikuuta 2022 ensimmäisen albuminsa sitten vuonna 2006 julkaistun Stadium Arcadiumin. Moni siis on takuulla odottanut tätä albumia pitkään ja innokkaasti. Albumi kulkee nimellä Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love.

Lisäksi bändi palaa tällä albumilla ydinkokoonpanoonsa. John Frusciante palaa soittamaan kitaraa, joka on monen fanin mielestä paras ratkaisu, vaikka edeltäjä Josh Klinghofferkaan ei ollut huono kitaristi yhtyeelle. Jäseniä ovat siis tällä hetkellä Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante ja Chad Smith.

RED HOT CHILI PEPPERS – UNLIMITED LOVE -ALBUMIN RISTIRIITAINEN VASTAANOTTO

Uusi Unlimited Love -albumi ei ole miellyttänyt kaikkia, vaikka albumissa on paljon hyvääkin. Joidenkin makuun etenkin osa albumin sisällöstä on tylsää ja ennalta-arvattavaa. Usea albumin kappaleista on kuitenkin koostettu jännittävällä tavalla hyvin erilaisista osista. Albumilla voikin kuulla rockin lisäksi esimerkiksi country-sävyjä ja folkaavia kertosäkeitä.

Tangelo-kappale taas tarjoaa jopa tuutulaulumaisen rauhoittavaa musiikkia. Albumilla kuullaan muun muassa kypsää, energistä, kauniin melodista ja ajoitellen ärhäkkääkin musiikkia.

Unlimited Love on silti toimiva ja melko monipuolinen, vaikkakaan se ei monen mielestä yllä uudeksi Californicationiksi. Albumilla voisi olla lisää etenkin koskettavampia sävellyksiä, jotta sen suosio yltäisi samalle tasolle.

MASSIIVINEN MÄÄRÄ MONIPUOLISIA BIISEJÄ

Seitsemäntoista kappaleen albumi on kooltaan melko massiivinen. Niinpä peräti 16 vuotta uutta levyä odottaneet fanit saavat siis kertarykäyksellä suuren määrän yhtyeen kappaleita kuunneltavakseen.

Here Ever After -kappale yhdistelee melankoliaa menevään sykkeeseen yhtyeelle hyvin tuttuja ominaisuuksia käyttäen.

Aquatic Mouth Dance taas on hienosti puhaltimilla hiottu, kepeäkin kappale ja Poster Child taas on tasaisesti rullaava ja tarttuvan kertosäkeen sisältävä kappale.

It’s Only Natural tarjoaa Peppersille ominaisen bassojumputtelun, mutta myös haikeaa tunnelmaa. Ärhäkkäämmin rokkaava These Are the Ways taas on vaihtelua albumin moniin muihin kappaleisiin ja One Way Trafficillä tarjoaa energistä ja tarttuvaa funkia. Heavy Wing -kappaleessa on albumin jykevimpiin kuuluva kertosäe.

Albumilta löytyy vielä monia muitakin kappaleita ja ne kaikki tarjoavat melko vaihtelevasti ominaisuuksia. Niissä kuuluvat kuitenkin yhtyeen tavaramerkkeinä tunnetut ominaisuudet, kuten funk ja haikeat slovarit. Rock on tietenkin myös oleellinen elementti albumilla.

ALBUMI ON NYT KUUNNELTAVISSA

Uusi albumi Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love on jo kokonaisuudessaan julkaistu ja se on kuunneltavissa monissa paikoissa. Sinun ei siis tarvitse luottaa pelkkään arvosteluun, vaan voit päättää oman kuuntelukokemuksesi perusteella onko tämä albumi yhtyeen 11 edellistä albumia parempi tai edes samantasoinen. Kuuntele albumia helposti vaikkapa lenkillä ollessasi tai vaikkapa surffaillen samalla netissä. Lue samalla esimerkiksi mitä ovat kasinobonukset tai katso muut levyarvostelut tämän sivuston kautta. Se voi säästää sinulta runsaasti aikaa ja vaivaa uuden suosikkialbumin löytymiseltä.

YHTEENVETO: RED HOT CHILI PEPPERS – UNLIMITED LOVE

Red Hot Chili Peppers – Unlimited love toimii hyvin tarjoten yhtyeelle tyypillisiä elementtejä. Mitään kovin uutta albumi ei silti tuo kuuntelijoilleen. Albumi ei myöskään ole monenkaan mielestä uusi Red Hot Chili Peppers -klassikko, vaikka sen laatu onkin korkea. Etenkin suuri menestysalbumi Californication on nimittäin asettanut yhtyeen odotukset hyvin korkealle. Se ei silti tarkoita, etteikö tämäkin albumi olisi jo saanut hyviä arvosteluja ja etteikö se voisi olla juuri sinun suurin suosikkisi Red Hot Chili Peppers -albumeista.