Elokuva-arvostelut auttavat elokuvien harrastajaa valitsemaan ne elokuvat, jotka kannattaa katsoa. Arvostelut kertovat, mitkä elokuvat ovat katsomisen arvoisia ja miksi. Mukana on kotimaisten elokuvien lisäksi myös ulkomaiset elokuvat. Arviot elokuvista antavat mielenkiintoista taustatietoa joko tekijöistä tai itse tarinasta – arvostelut sisältävät sekä tietoa että mielipiteitä. Elokuvista kerrotaan aina perustiedot, mutta se, miksi jokin elokuva kannattaa katsoa ja jokin toinen ei, on jo arvostelun kirjoittajan oma mielipide. Arvioijalla voi olla alan asiantuntemus, hän voi tuntea elokuvan historiaa sekä ohjaajien ja näyttelijöiden töitä. Lopulta suositus katsomisesta on kuitenkin mielipide, joka on lukijan hyvä pitää mielessään.
Elokuva-arvostelut sisältävät arvioita mielenkiintoisista uusista elokuvista. Kotimaiset elokuvat ovat nykyään hyvin suosittuja, siksi ne kannattaa aina arvostella. Koska suomalaisilla elokuvilla on pieni yleisö verrattuna kansainvälisiin tuotantoihin, ne saavat lisää katsojia arvostelujen ansiosta.
Suomessa on tehty elokuvia jo 1900-luvulta alkaen. Elokuvateollisuus alkoi Suomessa 1930-luvulla, 1940-luvulla elokuvat olivat hyvin suosittu vapaa-ajan vieton tapa. Suomalaisen elokuvan kulta-aika jatkui 1950-luvun loppupuolelle. Katsojamäärät laskivat television yleistyttyä, mutta ne ovat nousseet 2000-luvulle tultaessa.
Kotimaisten elokuvien tuotanto on pitkälti riippuvainen julkisesta tuesta. Suomen elokuvasäätiö, jonka tehtävä on tukea ja edistää elokuva-alaa, on käytännössä aina pitkien elokuvien tuotannossa mukana. Säätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen erilaisissa kanavissa. Se myös vastaa suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä ja tukee elokuvan tekijöiden kansainvälistä toimintaa.
Kotimaiset elokuvat kertovat tarinoita, joihin suomalaisten on helppo samaistua. Kulttuurin on tärkeää tarjota välineitä, jotka voivat helpottaa vaikeiden asioiden kohtaamista. Esimerkiksi Tuntematon sotilas -elokuvat ovat olleet sodan kokeneelle sukupolvelle samaistumisen kohde, myös terapeuttisesti. Taiteen tehtävä näkyy tässä: se tarjoaa välineitä, joilla voi paremmin ymmärtää itseään ja maailmaa.
Maailmasta on tullut globaali, eikä yhtenäistäviä sukupolvikokemuksia ole samalla tavalla kuin ennen. Suomessakin on ihmisillä monenlaisia todellisuuksia. Siksi elokuva- sekä levyarvostelut antavat käsityksen siitä, millaisesta taideteoksesta on kysymys. Arvostelut mahdollistavat sen, että voi valita katsottavan ja kuunneltavan oman maailmankatsomuksensa mukaisesti tai voi tietoisesti ravistella omia näkemyksiään.
Elokuva-arvostelut kertovat aina elokuvan perustiedot: sen nimen, ohjaajan, valmistumisvuoden ja sen, perustuuko elokuva johonkin kirjaan. Elokuvan aihe ja juoni sekä sen miljöö esitellään aina. Samoin esitellään keskeiset henkilöt ja elokuvan teema. Kun Sue -sivuston arvosteluissa suositellaan elokuvien katsomista, näkökanta perustellaan. Samoin, jos elokuva saa murska-arvostelut, se perustellaan. Ohjaajan onnistuminen tai epäonnistuminen kiinnostaa aina lukijoita. Jos elokuva perustuu kirjaan, verrataan, kuinka elokuva vastaa kirjaa.
Ulkomaiset elokuvat keräävät elokuvateattereissa enemmän katsojia kuin kotimaiset elokuvat. Esimerkiksi elokuussa 2020 kotimaisten elokuvien katsojaosuus Suomen elokuvasäätiön mukaan oli kaikista katsojista 28,4 prosenttia. Maailman globaalistuminen näkyy ulkomaisten elokuvien suosiossa, tieto uusista elokuvista saavuttaa missä päin maailmaa tahansa jo niiden tuotantovaiheessa. Lisäksi ulkomaisia elokuvia on helppo saada katsottaviksi erilaisten verkkopalveluiden kautta.