Levyarvostelut

LEVYARVOSTELUT – VINKIT MUSIIKIN KUUNTELUUN

LEVYARVOSTELUT – VINKIT MUSIIKIN KUUNTELUUN

Musiikin arvostelut auttavat sekä musiikin ammattilaista että musiikin harrastajaa seuraamaan, mitä ja millaista musiikkia kulloinkin ilmestyy. Arvosteluita lukemalla pysyy kärryillä uusista levyistä ja voi helposti seurata esimerkiksi, mitä uutuuksia metallimusiikki -genreen on tullut. Kyseisen tyylilajin kirjo on niin laaja, että arvosteluiden seuraaminen auttaa metallin kuuntelijaa löytämään omat suosikit tai ainakin karttamaan omia inhokkeja. Metallia on monenlaista ja tyylirajoja rikotaan surutta. Lapsille suunnattu heavy metal -musiikkia soittava yhtye Hevisaurus on vain yksi ääriesimerkki tyylirajojen rikkomisesta. Arvosteluita lukemalla lukija voi saada käsityksen siitä, mikä kaikki musiikki luetaan metallimusiikin lajiin.

Levyarvostelut käsittelevät myös muita genrejä, rockmusiikki on luonnollisesti arvosteluissa mukana. Myös tämä tyylilaji on valtavan laaja ja tyylikirjoa löytyy. Arvostelut auttavat hahmottamaan erilaisia rockin alalajeja.

Levyarviot

Levyarviot keskittyvät rock- ja metallimusiikin uusiin julkaisuihin, mutta mukana on esimerkiksi punk- ja indie-musiikkia. Musiikin harrastaja voi seurata rockmusiikin julkaisuja ja uutisia tutustumalla uusiin levyarvioihin. Näin voi välttyä hankkimasta levyjä, jotka eivät lopulta kolahda omaan musiikkimakuun.

Rock on 1950-luvulla kehittynyt musiikin tyyli, jolla on useita alatyylejä. Rockmusiikin tärkeimpiä soittimia ovat sähkökitara, -basso ja rummut. Sana rock on lyhennys termistä rock and roll, joka oli rockin ensimmäisen suuntauksen nimi. Rock puhutteli nuoria, se auttoi tekemään pesäeroa vanhempiin sukupolviin ja kapinoimaan heitä vastaan.

ROCK ON OSA NUORISOKULTTUURIA

ROCK ON OSA NUORISOKULTTUURIA

Rockmusiikista tuli tärkeä osa länsimaista nuorisokulttuuria. Biisien sanoitukset käsittelevät tyypillisesti rakkaussuhteita ja yhteiskunnallista muutosta, sanoituksilla usein uhmataan aiempien sukupolvien arvoja ja tapoja. Rock levisi radion ja 1940-luvulla alkaneen muuttoliikkeen ansiosta. Pikku hiljaa rockia soitettiin yli roturajojen, kun aiemmin bluesia soittavat muusikot olivat lähes poikkeuksetta mustia.

Rockin musiikkiarvostelut liitetään usein tyylilajin jatkumoon ja levyjä saatetaan verrata niiden esikuviin. Myös elokuva-arvostelut liitetään usein aikaisempiin elokuviin tai ainakin samojen tekijöiden aikaisempiin töihin. Tämä on luonnollista, sillä siten voidaan seurata taiteilijoiden kehittymistä. Ilmaisu kehittyy niin muusikoilla kuin näyttelijöillä tai ohjaajilla ja artistien tuotantoa seuraamalla näkee heidän kehityskaarensa.

Lukijoidemme mielipiteitä sivustostamme

Lukijoiden mielipiteet

Olen todellinen musiikki ja elokuva fani, jolla vapaa-aika kuluu joko soitellessa tai katsoessa elokuvia. Usein kavereita tulee luokseni ja katsomme jonkun hyvän leffan tai kuunnellaan joku uusi äänite. Lisäksi olen jo tilannut tuotteita Suen kautta ja kaikki sujui todella hienosti!

Aron
Tuotteet

Kuuntelen musiikkia usein ja varsin monipuolisesti. Luen myös erilaisia arvosteluita todella paljon ja saan niistä samalla tavalla vinkkejä kuin käydessäni onlinecasinosuomi.com -sivustolla. Parhaat vinkit ovat toisinaan rahanarvoisia myös musiikin puolella. Myös tuotteet saivat minut innostumaan.

Jenna
Levyarvostelut

Muutimme juuri ensimmäiseen omaan kotiimme ja halusimme musiikin kuunteluun sopivat laitteet. Eksyttiin tälle saitille ja päätökset tuli tehtyä tosi nopeasti. Samalla tilasimme muutaman videopelin iltojen iloksi. Toimitus oli yllättävän nopea ja nyt on nautinto kuunnella hyvää musiikkia tai pelata.

Emmi ja Roni
Pelit ja laitteet

LEVYARVOSTELUT

Levyarvostelut antavat tuoreet vinkit musiikin harrastajalle kuunteluun ja syventävät kuuntelukokemusta. Sue -sivusto kertoo arvosteluissa bändien ja muusikoiden taustoja ja suhteuttaa levyt artistien aikaisempaan tuotantoon. Arvostelun kirjoittajat ovat kuuntelun ammattilaisia, jotka ymmärtävät kyseistä musiikin tyyliä ja osaavat erottaa levyjen kappaleista esimerkiksi eri instrumentit ja sen, miten muusikot niitä käyttävät. Kuuntelija voi saada uudenlaisia virikkeitä erilaiseen kuunteluun ottamalla arvosteluiden vinkit omaan käyttöön.

Metallimusiikki vaatii asiaan vihkiytyneen arvostelemaan tyylilajin levyjä. Tyylin sanotaan olevan raskassointista rockia, jolle on ominaista intensiiviset rytmit, sähkökitaran säröinen soundi sekä usein synkän oloiset sanoitukset. Maailmalla tyyliä on kutsuttu termillä heavy metal, Suomessa käytetään myös lainasanaa hevi. Yhden määritelmän mukaan tämä tyylilaji on omassa sarjassaan äänenvoimakkuuden, miehisen uhon ja teatraalisuuden suhteen.