Basisti ja bändi

post thumb
Muusikot
kirjoittanut Andre/ 04 Aug 2021

Basisti ja bändi

Bassoa ja basistia pidetään yleisesti ottaen yksinkertaisina ja helppoina. Monet basistivitsit kertovat tästä mutta ne eivät voisi olla enempää väärässä. Basso on yllättävänkin monipuolinen soitin ja se yhdessä rumpujen kanssa ylläpitää rytmiä musiikissa. Basisti voi soittaa myös sooloja, sillä soittimesta saa osaava irti uskomattoman paljon. Musiikkia kuuntelevalle ei välttämättä aina aukene basson läsnäolo, ennen kuin se puuttuu.

BASISTI KUULUU JOUKKOON SIINÄ MISSÄ MUUTKIN SOITTAJAT

Bändi on joukkue ja basisti tärkeä on osa sitä. Jotkut musiikin ystävät ovat sitä mieltä, että basso on jopa tärkein osa bändiä ja ilman sitä bändi ei ole bändi vaan soitinryhmä. Basso luo perustan sointupohjalle ja se voi jopa tehdä kappaleesta suuremman kuin se muuten olisikaan. Kuinka monet tunnetut kappaleet nousevat heti mieleen, vain sen bassokompin ansiosta.

Basisti vaatii siis ehdottomasti basson ja basistin. Oli kyse sitten minkä tyylisestä musiikista tahansa, tämä matalien sointujen ja rytmin johtaja on aina tarpeen. Hyvän basistista tekee myös se, että hän pystyy toimimaan yhdessä muiden soittimien kanssa. Rytmitaju on tärkeä jokaisen soittajan omata, ei niinkään kirjaviisautta aiheesta. Joskaan ei oppi koskaan ojaan kaada, mutta pelkästään se ei riitä.

MUSIIKKI ON MONELLE ELÄMÄ

Musiikki on usein asia, joka tulee suoraan sydämestä. Joillekin soittimen ymmärtäminen on helpompaa kuin toisille, mutta jos oikeaa kiinnostusta löytyy aiheeseen, löytyy myös juuri se itselle tarkoitettu soitin. Basistivitseistä ei kannata lannistua, niiden keksijöille ei vain ole selvinnyt kaikki soittimen antamat mahdollisuudet.