The Weeknd – After Hours

post thumb
Muusikot
kirjoittanut Andre/ 29 Dec 2021

The Weeknd – After Hours

The Weeknd – After Hours on maailmankuulun artistin neljäs studioalbumi, joka julkaistiin vuoden 2020 keväällä. The Weeknd, eli vuonna 1990 syntynyt Abel Makkonen Tesfaye on menestynyt, etiopialais-kanadalainen tuottaja ja R&B-muusikko. Hänen neljäs ja tähän mennessä uusin albuminsa After Hours on saanut kehuja niin kriitikoilta kuin muiltakin kuuntelijoilta. Albumi esimerkiksi nousi US Billboard 200 -listan kärkeen ja pysyi siellä neljä viikkoa putkeen.

THE WEEKND – AFTER HOURS ON ERILAINEN EDELLISEEN ALBUMIIN VERRATTUNA

The Weekndin uusin albumi ei noudata tuttua kaavaa. Artisti nimittäin itse kertoi jo ennen albumin julkaisua, että se tulisi olemaan tyyliltään erilainen verrattuna vuonna 2016 julkaistuun myös hyvin menestyksekkääseen Starboy-albumiin. After Hours esimerkiksi sisältää vaikutteita dreampopista ja teemoina on esimerkiksi ylimielisyys, röyhkeys ja itseviha. The Weeknd live -kiertue albumin jälkeen siirtyi aiottua myöhemmäksi vuoteen 2022.

After Hours -albumin singlet ”Heartless” ja ”Blinding Lights” nousivat US Billboard Hot 100 -listan huipulle ja myivät platinaa. Albumi itse nousi myös US Billboard 200 -listan kärkeen ja se saavutti huippusijoituksen Yhdysvaltojen lisäksi myös kahdessakymmenessä muussa maassa, kuten Suomessa. Se on myös kriitikoiden laajasti ylistämä albumi. Variety-lehden toimittaja Jem Aswad esimerkiksi sanoi: ”The Weeknd aloittaa uuden aikakauden toistaiseksi parhaiten toteutetulla albumillaan”.

THE WEEKND LIVE SUOMESSA

The Weeknd – After Hours -kiertue käydään vuonna 2022 ja se suuntautuu myös Eurooppaan monien muiden maanosien lisäksi. Suomen Helsinki kuuluu aivan kiertueen ensimmäisiin kaupunkeihin. Artisti saapuu Suomeen syyskuussa 2022. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koronapandemia voi kuitenkin muuttaa kiertueaikatauluja tulevaisuudessakin, sillä pandemia saattaa kestää vielä pitkään. The Weeknd on esiintynyt Suomessa ennenkin; viimeksi heinäkuussa 2017. Silloin hän esiintyi Helsingin Kaisaniemessä.

Ennen varsinaista The Weeknd – After Hours -kiertuetta kuuntelijat pääsevät kuitenkin nauttimaan visuaalisesta puolesta albumin musiikkivideoiden kautta. Musiikkivideoissa näkyy suomalainen kädenjälki, sillä ne on ohjannut suomalainen Anton Tammi. Hänet tunnetaankin parhaiten juuri yhteistyöstään The Weekndin kanssa. Esimerkiksi hänen ohjaamansa After Hours -albumin kappale Blinding Lights palkittiin vuoden parhaaksi musiikkivideoksi MTV Video Music Awards -gaalassa.

SUOMALAISTEN SUOSIKKIARTISTI JA KANSAINVÄLINEN JÄTTIMENESTYJÄ

Listamenestyksiä toisensa perään julkaisseelta The Weekndiltä voidaan odottaa tulevaisuudessakin yhtä laadukasta ja menestyksekästä musiikkia. Esimerkiksi After Hours -albumia ennen julkaistu kansainvälinen menestysalbumi nimeltä Starboy vietti neljä viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkössijalla. Tähän artistiin kannattaa siis tutustua viimeistään nyt, mikäli R&B- ja pop-musiikki kiinnostaa. Tutustu artistin hieman eri tyylisiin albumeihin vaikkapa lenkkeillessä kuulokkeiden avulla tai lue vaikkapa, millainen on ethereum-kurssi musiikin kuuntelun lomassa.

Loistavan musiikin lisäksi artistin musiikkivideot ovat saaneet kiitosta ja jopa palkintoja. Esimerkiksi Save Your Tears -musiikkivideon kuvauksista ei päästy helpolla artistien tai fanien osalta artistin valtavan muodonmuutoksen vuoksi. Se oli kuitenkin varmasti vaivan arvoista, sillä musiikkivideo sai laajalti erittäin positiivisia arvosteluja kriitikoilta ja sen sisältöä esimerkiksi sanottiin hyvin korkealaatuiseksi.

THE WEEKND – AFTER HOURS ON KORKEALAATUINEN ALBUMI

Monet pitävät After Hours -albumia jopa artistin tähänastisista albumeista parhaana. Esimerkiksi Variety-lehden toimittaja Jem Aswad After Hoursia puolestaan kommentoi albumia muun muassa seuraavasti: ”After Hours on yksi viime vuosikymmenen menestyneimmistä sävellyksistä, joka testaa innovaatioiden ja kaupallisuuden tasapainoa”. Laadukkuuden lisäksi The Weekndin musiikki on monipuolista. Musiikissa kuuluu esimerkiksi pop, rockmusiikki, R&B ja jopa uuden aallon ja dreampopin musiikkigenret.

Lisäksi vain kolme päivää albumin virallisen julkaisun jälkeen, julkaistiin myös sen deluxe-versio, joka sisälsi viisi remixiä. Hieman myöhemmin julkaistiin uudistettu deluxe, joka sisälsi alkuperäisten kappaleiden sekä remixien lisäksi kolme uutta bonuskappaletta. Myöhemmin julkaistiin myös EP-levy nimeltä After Hours (Remixes), joka sisälsi myös uusia remixejä.

The Weeknd – After Hours -albumi kokonaisuudessaan sekä sen yksittäiset kappaleet ovat saaneet valtavaa suosiota. Esimerkiksi Metacritic-sivustolla albumi on saanut pisteiksi 80/100, joka perustuu noin 970 arvosteluun. Artisti oli tosin menestynyt ja kehuttu jo ennen After Hours -albumia. Hän on voittanut esimerkiksi 8 Billboard Music Awards-palkintoa, kaksi American Music Awards-palkintoa ja kaksi Grammy-palkintoa. Lisäksi artistilla on tällä hetkellä hallussaan kaksi Guinness World Records-ennätystä.